Udgivet i

Hvorfor vælge bionedbrydelige hundeposer?

Bionedbrydelige hundeposer er gode fordi…?

Verden over bliver der brugt 1 million plastikposer hvert minut. Hvert minut.

Vi ved vidst alle sammen hvorfor standard plastikposer er dårlige for miljøet. De fleste af os har set eller hørt om den frygtelige ”Affalds-ø” som ligger i Stillehavet og hørt journalister og klimaforskere fortælle, hvor skidt alt det plastik er for vores natur. Vi kan ikke undgå plastik i vores dagligdag, men vi kan forbedre plastikken så meget, at den ikke belaster vores miljø.

De bionedbrydelige hundeposer er lavet af en blanding af naturlige ingredienser – vegetabilsk olie og majsstivelse. Ja så bliver det næsten ikke mere naturligt! Fordi hundeposerne er fremstillet af naturlige materialer, så belaster de miljøet så lidt som overhovedet muligt. Okay, jeg ved godt det lyder mærkeligt at der findes hundeposer derude, som er lavet af olie og majsstivelse, men de der miljøbevidste producenter kan altså noget helt særligt!

1000 vs. 1 år?

Hvis du på en gåtur med hunden taber en hundepose af almindeligt plastik, kan det tage 1000 år for naturen at nedbryde plastikposen. Er det ikke vildt? Selvom din pose ikke ender i naturen, men i skraldespanden, så ryger den en tur på affaldsforbrændingsanlæggene, hvor den bidrager til den danske varmeforsyning, men hvor forbrændingen af plastikken bidrager til luftforureningen, fordi det udleder en del CO2.

De bionedbrydelige høm-høm poser tager kun ca. 1,5 år om at blive nedbrudt i naturen! Men nej, det betyder selvfølgelig ikke at de blot skal smides i naturen, da hundelorten stadig bidrager til bl.a. spredning af sygdomme mellem kæledyr og vilde dyr. Læs evt. indlægget “1,1 million hundelorte om dagen”.

Det er selvfølgelig afhængigt af hvor de bliver smidt ud – i en kompost kan det nemlig gå endnu hurtigere. Det betyder altså at poserne bliver nedbrudt uden at sætte et aftryk på vores miljø og vores natur. Derudover er fx Beco Bags produceret med hensyn til miljøet og da produktionen ofte er en stor synder, så giver det et ekstra plus på bæredygtigheds-kontoen. Du gør altså noget godt for miljøet ved at vælge bionedbrydelige hundeposer! Jeg er ikke fanatisk, men tror på at verden skal være et godt sted for både dyr og mennesker, og hvis vi tager ét skridt af gangen, vil vi komme lidt tættere på et bedre miljø.

5 grunde til at vælge bionedbrydelige hundeposerBionedbrydelige hundeposer

  1. Du gør noget godt for naturen
  2. Vi bruger ca. 1 million plastikposer hvert minut
  3. Bionedbrydelige poser bliver nedbrudt i løbet af 1 år
  4. Du bidrager til et bedre klima
  5. De er lavet af naturlige ingredienser

For mig er det i hvert fald ikke svært at vælge…

Potehilsner fra
Henriette