Udgivet i 1 kommentar

1,1 million hundelorte om dagen

Pænt meget lort!

Der laves ikke mange statistikker over antallet af hunde i Danmark og de seneste tal er fra 2000, som viser at der var cirka 546.000 hunde. Man forventer ikke tallet har ændret sig særlig meget og derfor estimerer man 550.000 hunde i Danmark lige nu.

Hvis vi går ud fra at en hund er på gåtur 2 gange om dagen og sætter sig i vejkanten og besørger, så giver det i gennemsnit 2 hundelorte om dagen. Og så er der dage med diarré. Dage med forstoppelse. Men 2. Det er gennemsnittet.

Det vil sige at der i Danmark bliver lagt 1.100.000 hundelorte hver evig eneste dag. Hver dag. Halvdelen er formentlig allerede lagt inden kl. 9.

Hvis alle hundeejere lod deres hunds lort ligge, vil det betyde at der i løbet af blot 1 uge, ville ligge næsten 8 millioner hundelorte rundt omkring i den danske natur.
8 MILLIONER! Og det er altså kun på én uge …

Men hvorfor er det der lort egentlig noget lort?

Godt spørgsmål! For man tænker jo netop at afføring er et “naturprodukt”, da hunde som regel spiser hundefoder af naturlige ingredienser, altså kød, grøntsager og nogle kornsorter. Men det har egentlig ikke så meget med det at gøre.

Din hund kan være bærer af alverdens sygdomme – også selvom den ikke selv er syg. Vi ved alle godt at hunde ikke skal spise afføring fra hverken hund, kat, ræv eller andet, men det går ikke altid lige godt med at holde øje. Og ofte er et par snif i en rævelort egentlig nok til at smitte.

Den værste synder er dog sneglen. Snegle er helt tosset med afføring – især det der har ligget på græsplænen i løbet af vinteren. Så de kravler rundt på alverdens efterladenskaber og flytter rundt på bakterier og virus. Hvis du ikke samler op efter din hund, risikerer du altså at den hundelort er med til at sprede sygdomme hund og hund i mellem.

Husk at samle op efter din hund

Der er mange undskyldninger for ikke at samle op efter sin hund og jeg har her samlet lidt af dem, efterfulgt af tips til dig:

 • “Min hund har rigtig meget afførring”
  Tip: Beco Bags er ‘bear-sized’ og passer til en god omgang prut! Overvej eventuelt foderskifte, for måske foderet har for dårlig omsættelighed og det resulterer i meget afføring.
 • “Jeg gider ikke bære rundt på hundelorten i en time”
  Tip: Jeg er sikker på folk hellere vil have du låner deres skraldespand til posen, end at du lader hundelort eller pose MED hundelort ligge i naturen. Vandrer du I skoven i timer, så bind posen fast til snoren eller accepter at have den i hånden. Beco Bags lukker lugten fint inde.
 • “Det var en meget tynd lort …”
  Tip: Fjern det du kan! Hiv du bare lidt græs, blade og grene med i posen – Beco Bags går ikke så nemt i stykker. Og så kig på foderet, besøg dyrlægen hvis den tynde afføring fortsætter.
 • “Det gør jo ingen forskel, når så mange andre ikke samler op!”
  Tip: Jo. Jo det gør det.

Og nåh ja … Du kan faktisk blive idømt en bøde, hvis ikke du samler op efter din hund på fortovet. Det siger Vejlovens § 70 og Privatvejslovens § 98. Altså hvis politiet havde ressourcer til at jagte hundeejere op og ned ad vejen. Men det har de ikke, så lad os nu bare blive enige om at vi som hundeejere sørger for at samle op efter vores hund.

Vil du læse om hvorfor du skal bruge bionedbrydelige hundeposer og ikke de almindelige plastikposer?
Så klik dig videre til: Hvorfor vælge bionedbrydelige hundeposer?

God tur ud i naturen!

Potehilsner
Henriette

1 tanke om “1,1 million hundelorte om dagen

 1. […] De bionedbrydelige høm-høm poser tager kun ca. 1,5 år om at blive nedbrudt i naturen! Men nej, det betyder selvfølgelig ikke at de blot skal smides i naturen, da hundelorten stadig bidrager til bl.a. spredning af sygdomme mellem kæledyr og vilde dyr. Læs evt. indlægget “1,1 million hundelorte om dagen”. […]

Der er lukket for kommentarer.